neděle 24. února 2008

MK Seitlovci jsou "Tvrďáci 2008" a holky navíc medailistky





Titulek skutečně nepřehání. V sobotu 23.2.2008 se členové MK Seitl, jmenovitě Hallootto, Alf Vytisk, Jarka Mathonka, Radka Miturka, Lenkačlenka, Libor Homer Svozil a Dušan (zabijte mě, příjmení jsem zapoměla) zúčastnili v polské Wodzislawi Slaskie III. Biegu Twardziela. Jednalo se o krosový závod v délce 7,2 km a název "Tvrďák" byl velice trefný. Trasa: blátivá, do kopce z kopce, polem, lesem, dědinou, proti větru, proti všem....I přesto tvrdím, že byla hrozně pěkná, protože různorodá. Účastníků bylo poměrně mnoho a to nejen za náš klub a navíc žen-závodnic jsme celkově napočítali cca 20, což je nezvykle hodně.

OPĚT mě překvapily Murphyho zákony-totiž, když fouká prudký vítr, tak vždycky v protisměru. Do zad fouknul cca v trvání 10 vteřin, tím nepovolená doping končil.

Pořadatelé však mysleli na všechno a po doběhu nás nalévali horkým čajem a dobrou polévkou. Pro všechny účastníky byl přichystán diplom, pohár a hezká cena v tombole. S Alfem jsme oba dva vyhráli pálku na ping-pong, tu svou mi Alf gentelmansky věnoval, Radka vyhrála termohrnek, Libor zimní bundu....Ale co se nestalo těsně před losováním tomboly-vyhlašování vítězů. To, že Radka Miturová skončilav ženách celkově 3., to nikoho nepřekvapilo, protože běhá skutečně velmi rychle a navíc chtěla mít závod rychle za sebou, protože spěchala domů, kde zrovna měla od 15 hodin pokládat v kuchyni linoleum. Ale že si v kategorii ženy nad 35 let půjdu stoupnout na bednu i já Lenkačlenka, tak to mi skutečně udělalo obrovskou radost, fakt jsem to nečekala!!!! Bude pizza!!!!!

P.S: Současně byl závod po dlouhé době příležitostí vidět se s Laco Marasem-ač Slovák, je totiž členem pořádajícího klubu FORMA Wodzislaw :-)

neděle 10. února 2008

7. Potworny Bieg zimowy

Slunečné počasí, krásná trať, milá atmosféra, teplá voda v bazénu a výborný bigos na závěr...Tak by se dal stručně charakterizovat dnešní 7. Potworny Bieg Zimowy, který je současně 1. závodem RYBOST CUPu.
Na start dnešního závodu v polském Rybniku se postavilo celkem 57 závodníků, počítaje v to i děti a neběžce-chodce. Za MK Seitl to byli Libor Svozil a Lenkačlenka, čili já Lenka Wágnerová, doprovázená chodeckým doprovodem sestávajícím z manžela Roberta, dcery Anetky a neteře Johanky. Z nám známých běžců dorazil i Petr Wala s manželkou Martinou a syny Honzou a Vojtou. Zážitky rodinky Walovic si můžete přečíst na jeho www stránkách. Za organizátory závodil a hlavního velení se ujal Grzegorz Wnuk
Závod začal kolem 9-té hodiny a trasa, která vedla nejprve krátce městem a poté kolem řeky, měřila 10 km.Mě osobně se moc líbila, protože se jednalo o přírodní terén, žádný asfalt (s vyjímkou těch ulic) a navíc nám po celou dobu svítilo sluníčko. Teplotu odhaduji tak na +2C, ale nejsem žádná rosnička, takže to prosím berte s rezervou. Běželo se mi dobře, teda nohám se běželo lehce (už jsem totiž zhubla-něco, ale cca od 3-tího kilometru mě začalo píchat pod žebrem, tak jsem musela zpomalit -asi jsem se před vyběhnutím moc napila :-) ) Ale se závěrečým časem 51:03 minut jsem byla celkem spokojená, protože se jednalo o 1. závod v roce 2008.
Co se organizátorům moc povedlo, byla hodinka plavání. Po závodech jsem totiž měli zamluvený bazén s teplotou vody 29C. Je to fantastický relax, všichni běžci včetně doprovodu si rochnili. A aby toho nebylo málo, organizátoři běhu mysleli i na naše žaludky (teda já jsem byla vyhladovělá hrozně), takže jsme po závodě a bazénu měli připravený dobrý oběd. BIGOS.
Zatím ještě nemám v PC natažené fotky, ale budou!!! Alespoň přináším časy, číslo před jménem znamená celkové umístění:
2. Petr Wala 0:37:30
20. Libor Svozil 0:46:04
28. Lenka Wágnerová 0:51:03
30. Wala Jan 0:57:48
Naše rodinky si obešli trasu v délce cca 6,6 km a dosáhly těchto skvělých chodeckých časů (z blízkosti umístění je zřejmé, že se drželi pospolu a věnovali se i konverzaci a krmení labutí):
50. Vojtěch Wala 1:26:58
51. Aneta Wágnerová 1:27:02
52. Robert Wágner 1:27:03
53. Johana Filipová 1:27:05
54.Martina Walová 1:27:36
RYBNIKU ZDAR!!!!!

sobota 2. února 2008

A další várka fotodokumentace...


1.Tombola,ve které jsem zas nevyhrála...


2.Lenkačlenka a Robertnečlen


3. Otíkova rehabilitace

4. Řek Zorba

Vřesinská Sokolovna 1.2.2008 zastínila Stodolní!!!


1. doprovod Lenkyčlenky


2. fronta na vepřové

3. usměvavá šéfkuchařka


4. pokus o tango



5. v zajetí těch nejlepších koláčků na světě

K nejpovedenější akci roku 2008 došlo v pátek 1.2.2008 v Sokolně v Porubě - Vřesině. Pod neutrálním názvem MK Seitl párty se totiž jednalo o spojení 3 akcí:

1. kulinářské
2. taneční
3. pracovní

Jako vytrvalostní běžci potřebujeme organismu dodávat vyváženou stravu a tekutiny. Proto se na večírku servírovalo výtečné vepřoknedlozelo (bílkoviny,sacharidy,vitamíny), koláčky (sacharidy), tlačenka, svíčková,paštička,kyselé okurčičky (bílkoviny, vitamíny), vše hojně zaléváno pivem (ionťák) a vínem (glukóza).

Jako vytrvalostní běžci musíme dbát i na doplňkové sporty. Tanec tuto funkci plní bezvýhradně. Posílili jsme svaly úplně na celém těle a jak je vidno na jedné z fotografií, tanec z důvodu rehabilitace provozoval i náš předseda Hallootto. Myslím, že dnes již mohl odhodit berle jsa zcela zregenerován...


Jako soutěživí vytrvalostní běžci musíme neustále vymýšlet nové a nové závody a přispívat tak k propagaci běžeckého sportu. A ačkoliv ještě nesmím prozradit detaily, spolu s našim paparazzim a předsedou jsme oslovili nejmenované osoby a do detailů se pokoušeli propracovat nějaké nové běžecké "podniky".


Za sebe můžu říct, že se večírek vydařil a ve 2 hodiny v sobotu ráno (tedy skoro za světla) jsem byla vzorně doma.