sobota 21. března 2009

Dresy MK Seitl




V poslední době se množí dotazy fanoušků MK Seitl ke klubovým běžeckým dresům. Sice jsem už napsala asi 20 e-mailů s podrobnostmi, nicméně opětovně přináším vyčerpávající informace.Jak dresy vypadají, vidíte na obrázku. vpředu na tričku jméno a logo MK Seitl, vzadu na tričku logo MK seitl. Celý dres je z funkčního materiálu. Osobně jsem si ho v létě několikrát vyzkoušela. K dostání budou ve velikostech S,M,L,XL. Já mám např. velikost M (na výšku 174 cm). Ženy mají červenomodrou variantu, muži žlutomodrou. Cena za celou soupravu je cca 900 kč, bude ale upřesněno.

neděle 15. března 2009

Parádních 10 kilometrů v Kobeřicích - 10 Kilometer in Kobeřice



V cíli Im Ziel



Vřelá a běhu nakloněná atmosféra a chladné počasí s větrem a deštíkem. Dnes jsem v Kobeřicích běžela svůj třetí běh v životě a ačkoliv každý se konal v jiné roční období, na počasí to poznat nebylo.
Kobeřická 20 je letošní první závod do Moravskoslezského běžeckého poháru. Tak moc ráda bych běžela plných 20 kilometrů. Ale vzhledem k mému 20-tému týdnu těhotenství jsou priority někde úúúúúúúúúúúúplně jinde. Váhala jsem mezi kondičním během na 6 a 10 kilometrů. Protože 10 kilometrů mi dosud nečiní žádné potíže, rozhodla jsem se pro tuto delší variantu.
Ani nevím, kolik běžců a běžkyň absolvovalo stejnou kategorii jako já. Po celou dobu jsem stejně měla v plánu běžet pozvolna a hlídat si s ohledem na Mrňouska tepovou frekvenci. Hned na začátku tratě mě překvapil táhlý a zkraje prudší kopec. Kupodivu jsem ho vyběhla vkuse a bez zadýchání a když jsem se podívala na sporttester zjistila jsem, že byl dlouhý cca 1,7 km. Celých 10 km se běželo po asfaltu s občasným mírným stoupáním, ale ne už tak náročným, jako tím počátečním. Velice brzo mě skoro všichni předběhli, takže jsem se mohla kochat okolím. Občasnou kontrolou sporttesteru jsem zjistila, že běžím průměrnou rychlostí 6:15 minut na kilometr, takové tempo mi vyhovovalo a v podstatě jsem se o něj neodchýlila.
Cca 3 km před cílem jsem předběhla kolegu běžce Jirku a brzo poté i nějakou běžkyni, takže s hrdostí oznamuji, že poslední jsem nedoběhla. Do cíle jsem doběhla s úsměvem na tváři a na mém MP3 přehrávači mi v tu dobu hráli dopingoví The Killers hit Mr. Brightside (vřele doporučuji). Můj výsledný čas se pohyboval někde kolem 1:02:55, což je dost, ještě loni v listopadu to bylo pod 49 minut. Ale jak říkám, priority jsou někde jinde. I když by mě trošku zajímalo, zda takové zhoršení souvisí spíše s těhotenstvím anebo s tím, že se mi již podařilo přibrat 6 kg a tělo se musí vyrovnat s větším závažím.
Musím znovu upřímně pochválit organizátory. Z mého pohledu všechno parádně odsýpalo. Prezence bez delšího čekání, start přesně a vyhlášení výsledků do dvou hodin po startu. Už ve 12.15 hodin jsem byla doma v Ostravě. Stejně tak i značení tratě bylo zřetelné a myslím, že nikdo nezabloudil. Jenom bych doporučovala umístit na trať alespoň 2 občerstvovací, či spíše zavlažovací stanice s vodou. 10 ko se dá bez vody přežít, ale 20 kilometrů si už bez napití neumím představit.
Na závěr musím pochválit našeho klubového Paparazziho Rosťu. Opětovně nezklamal a ačkoliv byl v Kobeřicích přítomen, neběžel, neboť byl zdravotně indisponován. Kromě bolavé kyčle ho totiž zlobila bolavá pravá pata, což není jen tak ledesjaké onemocnění. Proto mu navrhuji rozšířit přezdívku na Rosťa Paparazzi Moribundus.

Die freundliche Atmosphaere aber das regnerische und windige Wetter. So kann ich der heutige Wettkampf in Kobeřice beschreiben. Es handelt sich um 20 Kilometr (der Hauptwettkampf), wegen der 20-ten Wochen meiner Schwangerschaft habe ich mich nur fuer das Konditionlauf in der Laenge 10 Kilometer entschieden. Gleich nach dem Start hat der 1,7 Kilometr lange Huegel begonen. Ich war ueberrascht, wie einfach fuer mich war. Ich bin mit Pulsemesser gelaufen und ich habe festgestellt, dass ich mit der Durchschnittsgeschwindigkeit 6:15 Minuten/Kilometr gelaufen bin. Trozdem war ich nicht die Letzte! Im Ziel bin ich mit der Zeit 1:02:55 hineinlaufen (und habe gerade Mr. Brightside von Killers gehoert). Zeit ist nicht gut, ich weiss. Ich habe verschlimmert, noch im Nowember 2008 bin ich 10 Kilometer unter 49 Minuten gelaufen. Aber meine Prioritaeten sind jetzt anderswo .

neděle 1. března 2009

17-tý týden a moje nové sportovní aktivity Meine neue Sportaktivitaeten in der 17.Woche

Tak mám za sebou hektické 2 týdny, i když podle mlčení na mém blogu by se zdálo, že se nedělo nic. Původně jsem měla v úmyslu přispět po tomto víkendu dvěmi články ze dvou závodů v Polsku, a to v sobotu na 7,5 km ve Wodzislawi a v neděli na 10 km v Rybniku. To nevydařilo se-nedělní závody byly zrušeny a sobotnímu závodu postupně odpadali účastníci...
Přesto jsem poslední dva týdny nelenila. Je pravda, že s rostoucím bříškem (bacha,už mám navíc 5 kg!!!) se začínám dříve zadýchávat a dělá mi problém uhlídat si nízkou tepovou frekvenci. No a taky se už dříve unavím...Přesto je pro mě sport stále závislostí č. 1. Pomalu se ale začínám poohlížet i po jiných aktivitách, než je jen běh. A co jsem objevila?
Tak předně letos zima přeje běžkám. Vzhledem k množství sněku nebyl problém vyrazit i do okolí Ostravy. Spoustu stop bylo v Bělském lese a taky jsem vyrazila do Šilheřovic a okolí. A když jsem si dávala běhy na lyžích v trvání dvě a více hodin, byla jsem celkem příjemně „ucaprtaná“.
Daleko více jsem začala i plavat. Co mě ale úplně nadchlo, je pilates. Cvičila jsem ho už kdysi, ale vzhledem k tomu, že jsem „akční“ jedinec, zdál se mi poněkud klidný a rozhdola jsem se ho odložit na někdy jindy. A teď jsem ho oprášila. Jsem nadšená! I když po každém běžeckém tréninku páchám strečink, teprve pilates mi ukázal, jak mám z běhání zkrácené a neprotažené svaly. A což teprve zjištění, že existují i dosud nezatěžované zádové svaly...Chodím zatím na pilates 2x týdně a myslím si, že to byla v mém stavu dobrá volba. Dokonce mě tento čtvrtek „Mrňousek“ během cvičení povzbudil prvním lehounkým kopnutím (což znamená, že se mu aktivity mamky Lenkačlenky určitě líbí) 
No a samozřejmě ještě stále běhám. Jen ty týdenní objemy jsem snížila. 50 – 60 km za týden už nedávám, ale 30 km pro mě stále není problém. Nikam teď nespěchám a nehoním se, takže si běh skutečně moc hezky vychutnávám. Tak nějak doufám, že mi to běhání ještě pár měsíců vydrží....

Urspruenglich wollte ich ueber zwei Wettkaempfe im Polen schreiben. Leider hat es nich gelungen. Trotzdem war ich nicht untaetig. Ist es wahr, dass mit wachsendem „Baeuchlein“ (und schon 5 Kg dazu) bin ich wahrend frueher muede aber Sport ist fuer mich noch immer die „Verstocktheit Nummer 1“. Ich habe aber auch begonnen sich nach anderen Sportaktivitaeten Umschau halten. Was habe ich gefunden? Weil dieses Winter reich an Schnee ist, laufe ich regelmaesig Schi. Man kann auch in der Umgebung von Ostrava schoene Strecken finden. Dazu schwimme ich und ich habe PILATES gefunden (sehr gut fuer Stretching). Und ich lauche noch, selbsverstaendlich. Aber schon weniger und langsamer, d.h. etw nur 30 Km pro Woche. Und ich hoffe, dass ich nor ein paar Monaten laufen koennen werde.