pondělí 6. října 2008

85. Medzinárodný maraton mieru Košice- den první Der 85-te Marathon in Košice - der erste Tag

Obsah maratonského baťohu - Das haben wir nach der Praesentation bekommen

Bar u Andyho a optimista Libor Homer v popředí

Maratonské menu - Marathon Menu

4O-tý kilometr - der 40.-te Kilometr

Skoro všichni už ho běželi...Loni mi bohužel utekl...Tak to byly 2 hlavní důvody, po které jsem se rozhodla 4.října 2008 nasednout už v 8.00 hodin do vlaku s taškou plnou jídla a nějakým tím sportovním oblečením a vydat se z Ostravy směr Košice. V Bohumíně přisedl do vlaku Libor Homer a mohli jsme tedy rozvinout konverzaci, při které začaly naše spolucestující v kupé bolet nohy...V Žilině jsme narazili na dalšího běžce - Petra Hrčka z Brandýsa a to už naše předstartovní euforie neznala hranic.

Jediné, co se nám vůbec nelíbilo, bylo počasí.I po našem příjezdu do Košic hustě pršelo ("chčije a chčije"říká klasik) a byla poměrně zima, tedy hrozná "kosa". Ale i tak prezentace proběhla hladce, potkali jsme pár dalších běžců a obtěžkáni taškou se startovním číslem, čipem,tričkem, časopisy, pivem, poukázkami na MHD a pastapárty jsme vyrazili na ubytovnu. Podotýkám, že celou dobu pršelo a na mě přicházely lehké chmury. Protože nám ale bylo jasné, že každé chmury jsou snesitelnější s plným žaludkem, vyrazili jsem obratem na pastapárty a taky na prohlídku města...samozřejmě.

Musím říct, že historické centrum Košic se mi moc líbilo, byla jsem v tomhle městě poprvé. Rozradostněn byl i Libor, neboť během našeho korzování objevil Bar "U Andyho" a podlehl ničím nepodloženému optimismu, že bar patří jeho kamarádovi a taky běžci Tomášovi "Andy" Mrajcovi . Celou dobu s námi korzoval Petr Hrček, který jsa pravidelným návštěvníkem MMM, byl nám vskutku dobrým průvodcem a v centru města nás zatáhl všude, kam je patrně nutné dostat každého turistu.

Bylo zřejmé, že Košice maraton opravdu žijí. O tom svědčí nejen výzdoba města a reklama na MMM na každém rohu, ale i např. maratonské menu v resturacích. Co ale Košicím závidím, jsou cukrárny, zejména Aida. Obecně jsem sice více na maso, ale když jsem viděli ty načančané výlohy, neodolali jsme nikdo a i v pozdní večerní hodině jsme se nacpali zákusky (aby nám v neděli nechybla enrgie). A poté jsme se za neustále vytrvalého deště odebrali do hajan a nechali si zdát o osobáku.


Diese Wochenende habe ich in Košice (Slowakei) verbracht. In dieser Stadt hat der 85-te Jahrgang des Marathon stattgefunden (www.mmm.sk). Als ich am Samstag nach Košice kam, das Wetter war sehr schlim - es hat intensiv geregnet und auch die Wettervorhersage war nicht optimistisch ( der Regen und die Kuehle). Trotzdem habe ich mit meinen Kollegen alles erreicht - die Praesentation, Pastaparty, die Stadtbesichtigung, das Bier und auch die Konditorei.

Žádné komentáře: