pondělí 22. listopadu 2010

Jak jsem "požírala vepřové"


To je ta husa...pro jistotu dodávám, že husa je to na talíři, ne to v tom růžovém tričku...Kolikmá vlastně taková husa proteinů, minerálů, vitamínů :-)) ?

     Po Hornické desítce jsem 6.-tého listopadu na svém blogu veřejně vyhlásila, že pro mě skončila závodní sezóna a nastává nádherné 2-týdenní období nicnedělání a požírání vepřového. Ta vidina válení se na gauči s rukama mastnýma od pečínky se zdála být tak lákavá...No a jak to tedy nakonec celé dopadlo?
     Týden první jsem se striktně držela svého prohlášení. Žádný běh!!! Jen jsem si střihla dva lampionové průvody, dvakrát bazén, pravidelné 15-ti minutové rozvičky na elipticalu, strečink, klikydřepysedylehy, turistiku v Beskydech a pravidelné procházky s batoletem Markétkou. Hlavně jsem se však věnovala řízenému obžerství. ..Bylo jedinečné - jedla jsem asi tak 10 krát denně. Kupodivu jsem však nejenže nebřibrala, ale něco málo zhubnula. Nejhezčí den nastal v sobotu 13. listopadu. Svatomartinská husa, červené zelí, domácí knedlíky, to vše zapíjeno letošním Svatomartinským vínem. To se opakovalo i v neděli. Přejedla jsem se tak, že jsem ležela a nemohla se hnout. Bez výčitek!!!
     Týden druhý jsem už ale tak zásadová nebyla. V pondělí a v úterý jsem si dala po pěti kilometrech mírného běhu. Ve středu jsem vyběhla na společný trénink s Forresty a bylo z toho krásných 17 kilometrů. Čtvrtek bazén, v sobotu 8 ranních kilometrů. Ale na druhou stranu – bylo to všechno v takové pohodě, že se to snad ani jako trénink nedá počítat. Co se obžerství týče, ubrala jsem na vepřovém, ale připadala na sladkém. Větrníky, laskonky...Váha se ani nepohnula.
     Není to špatné, občas se „zvrhnout“- upřímně si myslím, že mi ta absolutní a plánovaná ztráta disciplíny prospěla. Jsem plna elánu do sbírání vytrvalostních kilometrů. Začíná období stavění pyramidy. Ta nejhezčí část běžecké přípravy (tedy alespoň pro mě) – dlouhé výběhy. Alea iacta est:-)

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Plánované obžerství je prima, ale můj žlučník dělá vrtulky, jen tu husu vidím :-)))) Peggy.

AVS řekl(a)...

Je čte to Peggy a já ji chtěl před týdnem poradit na jejím blogu s mp3kou na běhání, ale diskutovala to v září, ani tam nebylo jak to nakonec vyřešila.
Tak Lenko je třeba sestavit tréninkový program doufám, že už ti ho trenér sestavil ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jak říkal ten pán u doktora na dotaz, zda tu husu musel sežrat celou: "Vždyť byla dutá..."
Pavel S.

Raduz řekl(a)...

Leni, Tobě to sluší i při tom obžerství ...:-) ale stejně jsi nejlepší po pár skleničkách .... třeba slivovičky ... to potom malinko zvolníš kadenci svého verbálního projevu a jen se kouzelně usmíváš na vše kolem sebe .... úžasné :-))) .

Lenkačlenka řekl(a)...

Raduzi, tak to si ani neumíš představit, jak jsem zvolnila ve středu. Svět se kolem mě tak nějak houpal...Co za to může? Vždyť té slivovičky myslím nebylo ZAS AŽ TAK moc :-)

Lenkačlenka řekl(a)...

AVS - už běhám, neboj. Dnes ráno 8 km například. A o ten plán trenéra co nejdříve poprosím, třeba se s ním potkám na závodě v sobotu...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Leni napisal som komentar k tvojmu prispevku o slovku je.at Je pri clanku tvojom.Dufam,ze kritiku prijmes.Trocha sa divim,ze taka inteligentna zena sa bavi na takych vulgarnych veciach, ale OK.Niekto je vulgarny, niekto nie.
Inak v behu ti fandim a obdivujem Ta Jaro.

Lenkačlenka řekl(a)...

Jaro, ale to už je asi tak rok starý článek? A je to myšleno jako vtip :-) Ale na ten tvůj komentář se určitě mrknu!!!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Leni to som zasa ja Jaro.Prosim ta mrkni sa tam zasa ak mozes, napisal som tam komentar, ospravedlnil som sa ti a dal jednu otazku,ale uz z hladiska sportu.Ozaj rok stary clanok? To som nevedel.Inak slovenske slovo ondit vyjadri este viac, od neho je uz len anglicke get ktorym sa da viac vyjadrit:)))
Vies co som zistil?Ze Tvoj blog je taky pohodovy,ze odburava stres.Inak za to co som tam napisa som mal cely den vycitky,lebo som cital tvoje blogy a pacia sa mi.
Potom som dosiel na to,ze to si tam dala srandu co kolovala po internete to slovicko ,ale kamos co mi poslal bola dvakrat taka dlha a viac vyrazov,
ked chces preposlem ti ju
Tak este raz prepac, islo len o srandu ,ale komentar som uz nemohol vymazat
Prosim ta leni bezala si uz Kosicky maraton?
Som rad,ze sa ti paci slovencina,mne sa paci casa cestina.

Anonymní řekl(a)...

A este sa Ti chcem ospravedlnit co som tu pisal,ze niekto je vulgarny niekto nie.Ty vulgarna niesi prepac.A ze sa bavis na vulgarnych vtipoch to je tiez OK, to skoro kazdy,ide o pointu. V srande vulgarizmy nevadia, to neznamena,ze kto sa bavi na vulgarnych vtipoch je vulgarny, to vobec nie.Aby si verila,ze to myslim vazne tak som tam aj taky jeden vulgarny vtip dal.A este jeden vtip ak mozem.
Rozpravaju sa dve kvietky na luke.Jeden kvietok hovori druhemu:
-Lubim ta.
-Aj ja ta lubim.-odpoveda druhy
-OK, zavolame vcielku???