úterý 4. března 2008

Lenkačlenka cestující




Vídeň (něm. Wien) je hlavní město Rakouska, současně také statutární město a zároveň jedna z jeho spolkových zemí, zcela obklopená územím spolkové země Dolní Rakousy. Leží na řece Dunaj a se svými 1,6 miliony obyvatel je největším rakouským městem a současně nejvýznamnějším kulturním, politickým a hospodářským centrem země. Historické centrum Vídně bylo v roce 2001 zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

Ale proč to vlastně publikuji na svém blogu...Nějakou chvíli mě neuvidíte nejen U Táty, ale ani při tréninku v Bělském lese a i nějaké závody vynechám. V neděli 9.3. totiž odjíždím na téměř 3 měsíční stáž po střední Evropě a první štace bude právě Vídeň. Nicméně závazně slibuji předsedeovi Halloottovi, že budu šířit slávu našeho klubu a nebudu zanedbávat ani trénink(určitě si najdu nejen houf spoluběžců, ale i nějaké příjemné běžecké stezky), ani své spolučleny a spolučlenky, které budu obdařovat doufám že pravidelnými reportážemi.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Na Vídeň mám ty nejlepší vzpomínky, mám odsud svůj maratonský osobák. Naposled jsem tam byl letos v lednu a největší moje překvapení bylo, když jsme si k obědu dali totéž co před týdnem v Kopřivnici za méně peněz. Tak ať se Ti hezky žije všude, kde Tvá noha šlápne.