sobota 1. prosince 2007

Lenkačlenka doporučuje - PIVO PRO SPORTOVCE

Ještě jsem ho nepila - ale určitě budu v obchodech pátrat, na vlastní nebezpečí ochutnám a pro čtenáře mého blogu vyhodnotím!!!

Pivovar Svijany začal vařit pivo „pro sportovce“ Jste sportovec a nepijete pivo, protože je na vás moc „těžké“? Tak teď byste mohli začít. Alespoň si to myslí vedení pivovaru Svijany na Turnovsku, které přichystalo nízkoalkoholickou pivní „šestapůlku“ Fitness. Pivovar chce novou značkou oslovit sportovce, fyzicky pracující a všechny, pro které je nealkoholické pivo příliš jemné a desítka příliš hustá. „Zdálo se nám, že na trhu chybí slabší pivo pro ty, kteří nepijí z jakéhokoliv důvodu,“ říká ředitel pivovaru František Horák. „Napít se v parnu nějaké sladké limonády, to není žádný požitek a pro zdraví toho také moc neuděláte,“ doplňuje ředitele sládek Petr Menšík. Fitness s obsahem alkoholu 3,2 procenta má i méně cukru než běžné výčepní pivo či ležák. K dostání bude v lahvích všude tam, kde se v současnosti svijanské pivo prodává. Pivovar, který patří v Česku k těm menším, včera zveřejnil i hospodářské výsledky za loňský rok. Tržby vzrostly přibližně o pětinu na 400 milionů korun, hrubý zisk je 75 milionů. Loni na trh dodal 227 tisíc hektolitrů, letos plánuje ještě o třicet tisíc více. (zdroj: MF Dnes)

7 komentářů:

Rostislav Bažanowski řekl(a)...

Doufám, že tento příspěvek nečetl tvůj učitel tance :-)

Anonymní řekl(a)...

SVIJANY mohu vřele doporučit, mezi pražskými běžci o něm kolují legendy a samotní běžci pořádají zájezd přímo do Svijan. Výborná kvalita, fatastická cena a široký výběr.Mají ho v hospodě kousek pod Palmovkou asi 200m vpravo podel Rokytky...jinak je to v Praze nuda gambrinus atd.
za PPV er

Rostislav Bažanowski řekl(a)...

Hele, Lenkočlenko, navrhni Ottíkovi, ať uspořádá exkurzi do Prahy. Okoštujem to a pak to vyklušem u Rokytky. Skvělý nápad !

Lenkačlenka řekl(a)...

Jsem za!!!Hlasuji pro všechny exkurze.Ottíka zlomím, ale až příští schůzi, dnes se do Táty nedostanu :-)

Anonymní řekl(a)...

Namám nic proti pivu, jen je největší chybou dát si jedno, nejlépe tři, čtyři hned po výkonu, protože alkohol v něm obsažený i v malém množství zpomaluje regeneraci, čímž narušuje další treninkový proces. Takže je lepší aspoň ty 2 hodinky vydržet a pak se zrubat.

Rostislav Bažanowski řekl(a)...

To je velmi pozitivní zpráva Lenkočlenko. Můžem chlastat furt, kromě dvou hodin bezprostředně po treninku a samozřejmě při tréninku.

Lenkačlenka řekl(a)...

Já nechlastám, já pouze noblesně konzumuji :-) Sašo a neboj, to o těch 2 hodinách jsem si vtloukla do hlavy už dříve (Rosťo víš kdy a víš kde :-) )